walls

jahapp, första april. ( eller ja, andra, klockan är över 00.00 but still.. ) och iomed första april träder som bekant den omtalade ipred-lagen i kraft.. säga vad man vill om den men nog är det lite lustigt ändå!
jag kan inte låta bli att känna att den känns lite onödig,, jag menar, fildelning kommer alltid existera, frågan är bara i hur stor utsträckning..
visst, vissa blir säkert avskräckta iomed att lagen kring fildelning skärps och slutar upp med att fildela.. För stunden!
när de sedan ser att det inte alls blir så farligt som hela hysterin kring den fått det att låta, börjas det igen, såklart.
nu är det ju iofs ingen större fara sålänge man inte är en av de största hajarna som lever för att fildela eftersom meningen med lagen inte är att sätta dit så många fildelare som möjligt utan enbart att visa på för folk att det faktiskt är en olaglig handling de begår och att det inte tolereras på samma sätt som förr..

men en sak tycker jag är lite upprörande,,
för ett tag sen nu, ett ganska bra tag sen, så var det snack om hur hemskt det var att folk kunde tanka ner och ta del utav bilder och obduktionsrapporter från rättegången om arboga-fallet..
två små barn blir brutalt ihjäl slagna med en hammare och det är fritt fram för alla som vill att gotta sig i bilder från obduktionen och läsa vad som sas i rättegången osv, utan att barnens anhöriga har ett dugg att säga till om..
ingenstans hörde man att det pratades om någon lag då,,
men visst, tanken i sverige är att information ska vara fri och ja det kan den väl få vara, men måste det innefatta information av sådant slag? tycker inte det är humanistiskt någonstans..
men det som är upprörande är att det såfort det handlar om musik, film, spel eller vilket annat material som helst som innebär pengar, blir världshysteri och det ska skärpas lagar och man ska visa att det absolut inte är okej..
man ska inte få kika på någon trevlig komedi men man får kika på två små sönderslagna barn hursomhelst?

hur mår deras anhöriga? är det någon som överhuvudtaget tänker på dem? förlora två barn, kan det finnas något värre? och så ska man utstå att alla kan se och ta del av allt material kring händelsen, utan att en jävel bryr sig?
man kan inte värdera ett liv, man kan inte sätta en bestämd summa pengar på ett människoliv..
DÄR borde lagen skärpas, där folk verkligen blir skadade och inte bara där någon stornisse förlorar lite klirr i kassan..


OCH, läste på aftonbladet att fildelningen hade minskat med hela 30% och ja, det är ju bra eller nåt..
men så länge inte försäljningen för musik och film ökar så är ju hela alltet ett fiasko, eller?

annars är allt lugnt med mig :]
go'natt

/ fior

Kommentarer
Postat av: oskar

en korrigering bara: det är inte de stora hajarna som kommer åtalas i och med ipred, de kommer främst att angripa alla smådelare och vanliga svenssons, för att det har större effekt :* men ah :]

2009-04-02 @ 17:46:38
URL: http://oskarii.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0